Pokkaa

Pokkaa

lauantai 28. lokakuuta 2017

Talvea kohti


Niin se vain kesä mennä vierähti hujauksessa ohi! Treenimäärien suhteen ei välttämättä hirveästi hehkutella, mutta laadun suhteen senkin edestä. Pinnalle muodostunut selkeä käsitys siitä, mitä hakuillessa ja mestäjäljellä kuuluisi tehdä . Talven aikana tarkoitus aloittaa rullailmaisun opettaminen, nyt kun vihdoin noutokin alkaa mennä eteenpäin. Eihän sitä noutamiseksi vielä sanota, mutta nyt se sentään tuo tavaroita/kapulaa käskystä mulleppäin. :D Jäljellä ilmaisee kepit+purkit tarvittaessa pienellä muistutuksella, mutta kyllä niistä selkeesti sillä joku käry on. Tottiksessa sitten ollaanki menty suuri harppaus eteenpäin ja alkaa tytöllä löytyä asennetta tekemiseen. Vielä on kovin vaiheessa, mutta eiköhän siitä hyvä tule :)

5 - vuotias Mölli<3
Talvea kohti mennään ja Pinna kyllä tarvisi ehdottomasti jatkoa näille ryhmätreeneille. Talvisin suurin ongelma on omat työajat, jonka vuoksi viikolla treenaaminen porukalla on mahdotonta. Pinna on kehittynyt kyllä huimasti eikä sen terävyys ole enää niin ongelmallista. Se reagoi edelleen äkkinäisiin tilanteisiin, joissa se ei ole käskyn alla. Se ei vaan jotenkin osaa käsitellä niitä yksin. No, tähän onneksi se on alkanut hienosti ottamaan sitä apua itsenäisesti multa - kun tulee jännä paikka, niin parempi vaan tukeutua muhun, niin päästään tilanteesta yli yhessä. Toisaalta tuo talven henkinen kasvu ja huilaus treeneistä voisi tehdä ihan hyvääkin. Ihan tekemättömänähän me ei kuitenkaan olla, sillä tehdään ulkona ja sisällä se mitä pystytään ja se mitä keritään. Tarkoitus olisi kyllä päästä ainakin vierailemaan muutamissa hallitreeneissä, ylläpitää ja tarjota kokemuksia.



Pokan ja Pinnan välit on edelleen hyvät. Tulevat juttuun ja nauttivat toistensa seurasta. Välillä Pokka on ollut sisällä äkäisemmän oloinen leluista tai luista, johtuen varmasti siitä, että nyt loppu kesästä alkaen Pokalla tuo vanhuus on näyttänyt tulevan aika nopeasti päälle. Se ei tahdo enää jaksaa pitkiä lenkkejä vaikeassa maastossa - enemmän se tykkäisi juosta vapaana sen 45 min ja nukkua loppu päivän sohvalla. Välillä tietenkin käydä vahvimassa vähän pihaa ja haistelemassa ilmaa, mutta muutoin se on ollut tyytyväinen elämäänsä. Kunhan se saa olla mukana. Ja paljon oon sitä hyödyntänykki Pinnan koulutuksessa, koska Pokka on niin hyvä näyttämään Pinnalle mallia ja olemaan häiriönä.

Molemmat koirat on käyny aktiivisesti jäsenkorjaajan luona korjauttamassa rankaansa ja Pinna on ollutkin nyt hyvässä kunnossa ja rentoutui hyvin käsittelyyn. :) Pokalla taas hieman vaikeampi kausi meneillään, kun oli niin jumissa viime kerran jäljiltä. Onneksi nyt seuraava aika sille on hieman lyhyemmän ajan sisällä, ettei kerkeisi mennä niin pahaan kuntoon. Luustokuvat silläkin odottaa, kunhan Pinna menee virallisiin selkäkuviin, mutta se saa nyt ainakin vielä vuoden odottaa. Eihän tuon Pokan selkä voi olla luustollisesti enää priimaa, mutta miten se tieto mitä siellä on vaikuttaa tähän elämään, mitä nyt eletään? Ei mitenkään. Oireiden mukaan eletään jo muutenkin ja mikäli oireet pahenee niin paljon, ettei se voi elää enää normaalia aktiivisen koiran elämää, niin, että sen pääkoppa siitä kärsii, niin sitten se menee kuviin ja tehdään päätökset sitten sen mukaan.

Suurin muutos meidän arkeen taisi nyt tulla pari viikkoa sitten, kun Pinna kävi leikkuupöydällä jättäen hyvästit juoksuille ja tuleville masennuskausille. Leikkaus meni hyvin ja Pinna sai hyvää ja asiantuntevaa, ammattimaista hoitoa. Haava on parantunut hyvin ilman komplikaatioita. Haavapukua ei tarvitse enää käyttää, mutta vielä tovi vietetään hieman rauhallisempaa elämää, Pinnan ehdoilla. Omasta mielestään tuo olisi ollut valmis hommiin ja lenkkeihin jo seuraavana päivänä leikkauksesta, ei siis hirveän kipeä ole ollut. Vähän alkaa näkyä jo toimettomana olo, mutta aika hyvin tuo malinois on pääkoppansa pitänyt toipumisen tässä vaiheessa. Innolla kyllä odotan ensi vuotta, kun juoksut ei ole enää haittana meidän elämässä saatika harrastamisessa. Saapa nähä kuinka tuo leikkaus vaikuttaa Pinnan mieleen. Positiiviset ajatukset ainakin tähän saakka, katsotaan mikä tilanne vuoden päästä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti